2021-09-17 12:49:13• hírek • Bede Emőke

Mutatjuk, milyen szigorításokra számíthatunk Szatmárnémetiben

Szatmárnémetiben péntekre a fertőzöttségi arány elérte a 3,46 ezreléket, így mostmár kétségtelen, hogy életbe fognak lépni mindazok a szigorítások, melyeket a Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság a 42-es számú határozatában már pontosított.

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal tájékoztatása szerint szombattól kezdődően mindazon településeken, ahol a 14 napra számolt fertőzöttségi incidencia meghaladja a 3 ezreléket, de a 6-ot még nem éri el, a beltéri tevékenységek nagy részét meg lehet szervezni, amennyiben a jelenlevők betartják a szükséges óvintézkedéseket. Ehhez azonban arra lesz szükség, hogy minden résztvevő igazolni tudja, legalább 10 nappal korábban megkapta a koronavírus elleni oltás teljes adagját, 72 óránál nem régebbi negatív RT-PCR teszttel vagy 48 óránál nem régebbi antigén gyorsteszttel rendelkezik, vagy bizonyítani tudja, hogy az elmúlt három hónapban már átesett a koronavírus-fertőzésen.


A beoltottságot, a negatív teszteredményt vagy a betegségből való kigyógyulást az uniós Covid-igazvány felmutatásával kell bizonyítani, a rendezvények szervezői és a különféle cégek pedig a Speciális Távközlési Szolgálat által közreadott mobilapplikáció révén ellenőrizhetik majd a dokumentumon szereplő QR-kódot.


Az ismertetett feltételeknek eleget tevő személyek részt vehetnek sporversenyeken, moziba, beltérben megszervezett előadásokra és koncertekre mehetnek, szabadtéri előadásokon, koncerteken, fesztiválokon és egyéb jellegű kulturális eseményeken vehetnek részt, részt vehetnek a zárt térben, pl. kultúrotthonokban, éttermekben, bárokban, kávézókban, rendezvénytermekben vagy -sátrakban megszervezésre kerülő családi eseményeken (pl. esküvőkön, keresztelőkön), tanfolyamokon és workshopokon, illetve zárt térben folyó konferenciákon vehetnek részt, néptanácskozásokon és tüntetéseken lehetnek jelen, az éttermek, kávézók belső tereiben is fogyaszthatnak, bárokban, klubokban és diszkókban szórakozhatnak, beltéri edzőtermekben sportolhatnak, játéktermekbe, kaszinókba ülhetnek be, zárt térben kialakított játszóhelyeket kereshetnek fel gyermekeikkel, és használhatják a beltéri uszodákat is.


Mindezen intézkedések csak a szükséges kormányhatározat elfogadása után lépnek érvénybe, de erre várhatóan még péntek délután sor kerül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: